10 juni 2007

Ännu en hektisk dag som börjar gå mot sitt slut. Idag var vårt mål att ta oss till "The Meeting House", en församling som har sitt huvudsäte i Oakville, en ort öster om Toronto. Hemma i Sverige är vi med i en kristen hemgrupp som brukar lyssna på Bruxy (en av pastorerna i The Meeting House) via Podcast (de har alltså filmat sina predikningar och lagt ut på nätet).
Så vi hade verkligen sett fram emot att få komma dit och lyssna på Bruxy live. Det tog oss ca 2,5 timmar att ta oss dit (nästa gång kommer vi ha hyrbil!), m h a tunnelbana, tåg och taxi. Anton somnade precis innan vi kom fram och sov hela mötet, perfekt.

När vi kom in i möteslokalen så sjöng de den första sången. Det var vår svenska stolthet "O store Gud" (fast på engelska då...nähä...), en mäktig upplevelse! Efter några sånger var det information och sedan kom Bruxy upp på scen. Han predikade om pengar, och om förnöjsamhet, mycket bra som vanligt. Kändes helt naturligt att sitta där och lyssna på hans predikan, det gör jag ju varje onsdag hemma. Hade svårt att ta in att jag faktiskt var där, på riktigt!
Efter mötet hälsade vi på Bruxy och en annan pastor också. De tycker verkligen att det är exotiskt att ha en "homechurch" långt borta i Sverige! Någon kväll i veckan som kommer ska vi träffa Bruxy och hans fru här i Toronto, för att umgås och hinna prata lite.



När vi skulle tillbaka till Toronto fick vi skjuts av en församlingsmedlem till tågstationen. Vi satt och pratade på för fullt där i bilen, då vi plötsligt hörde polissirener strax bakom oss. Det var mycket riktigt en polisbil som uppenbarligen ville oss något. Vi svängde nervöst åt sidan och antog att de sett Anton som satt i Samuels knä i baksätet (olagligt!). En polisman kom fram och kollade alla papper m m. Sen sa han att vår chaufför hade gjort en olaglig högersväng, enligt en regel som ändrades för ett par år sedan. Han släppte oss med en varning, utan att upptäcka Anton i baksätet (som mycket föredömligt satt tyst som en mus, för en gångs skull...)! Ett litet äventyr i vardagen.

image74

I morse när jag höll på att göra i ordning mig, tittade Samuel och Anton på barnprogram. Det var någon sorts krokodil med, och Samuel sa: "Oj, vilken krokodil, den ser farlig ut!". Då svarade Anton (som knappt säger tvåordsmeningar): "Nä, den inte farlig!" Jag höll på att tappa borsten, och Samuel skrek: "HÖRDE DU??". Vet inte hur han fick till det, men helt klart är att språket är inne i en utvecklingsfas nu.

Kommentarer
Postat av: evamari

Vad härligt ni verkar ha det! Får lust att flytta till Toronto själva!! Och vad roligt att Anton är så duktig på att prata! Ska bli spännande att följa även slutet på vistelsen och resan.
Kram, EvaMar

2007-06-11 @ 07:26:30
Postat av: ulle

Blir lite sotis på er. Vilken härlig resa ni gör. Påminner mig så klart lite om vårt äventyr förra sommaren, och blir lite lagom nostalgisk. Skulle utan tveka göra den resan igen!!! Minns också att Alexanders tal utveckades snabbt just när vi kommit till USA.
Själva pustar vi ut efter två dagar på Astrid Lindgrens Värld i strålande solsken och tryckande hetta. Saknar AC'n som vi hade i huset i USA förra sommaren.Den hade varit skön sådana här varma dagar. Ser ut att bli en minst lika varmdag idag, fast hemma då.
Ha det fortsatt trevligt!

2007-06-11 @ 09:57:53
Postat av: Mange

Nu har jag läst in mig på eran resa hittils. Vad mycket härliga bilder!! Jag ville bara tacka för senast. Det var gott och träffa er och tack så jättemycket igen för den härliga upplevelsen på Skandinavium. Det glömmer vi inte i första taget....;) Stor kram från mig och frugan.
Ses snart Borsten ;)

2007-06-11 @ 15:44:56
Postat av: anna

Vad kul att ni ska träffa Bruxy o frugan... Jag har ju bara hört honom på mp3, men kan tänka mig att det finns minst en i er hemgrupp som är lite avis!!! Vi har för övrigt det bra här, brandlukten är borta men vi håller på att smälta bort av värme. Ardeby är här just nu o förgyller vår tillvaro med sin närhet. Vi ser fram emot att er resa tar slut snart så att vi kan åka till sjön o bada med er!
Kul att Anton pratar så mycket nu. Alvin har äntligen börjat säga mamma (efter flera veckor av pappa) det är så mysigt!
kram kram
anna, rickard och magnus som hälsar

2007-06-12 @ 00:12:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0