Söndag 23 december 2007

Det är mycket nu.
Mycket känslor, tankar, familj, städning, saknad, pyssel, mys och en massa annat i en enda röra.

MIN ÖNSKELISTA
Jag önskar:
 
- att du som är förälder kramar ditt/dina barn en extra gång varje dag, åtminstone under julen

- att Josef får en fin och rolig jul

- att vi får en fin och rolig jul

- att alla barn som föds har någon som älskar dem

- att alla som dör har någon som älskar dem

Oj, jag skulle kunna fortsätta länge med den listan.

Jag stannar där och vill till sist önska dig en fridfull jul fylld med gemenskap och värme, och ett härligt nytt 2008!

Luciadagen 2007

Idag var det åter igen dags att ta fram större kläder till Anton. Josef lämnade ju efter sig flera lådor och Anton får använda allt utom en Bamsetröja som vi sparat undan. Vår stora prins hann använda några tröjor i strl 98, och det är det största vi har. Anton drar nu strl 92 och jag inser att om inte alltför lång tid kommer han bli för stor för Josefs gamla kläder. Visst har jag ändå köpt några plagg till Anton ibland, men mest har han ju haft storebrorsans. Jag kommer knappt ihåg hur det är att behöva köpa nya kläder hela tiden i och med att barnen växer, vi har liksom bara gått ner till källaren och hämtat upp en låda till.

Idag firar vi Lucia och vi ska för första gången få se en av våra söner delta i ett lussetåg. En stor dag alltså!! Josef fick aldrig möjlighet till det. Hans sista jul gick han ju inte på dagis, för då var han under behandling. Och efter att han dött så har jag inte tyckt om lucia, den dagen har bara bestått av avundsjuka på alla föräldrar som gick till dagis och beundrade sina barns framträdanden. Anton har ju varit för liten tidigare år för att kunna vara med, men i år - idag - är det alltså dags! Jag har förstått att de övat mycket på dagis, för han har gått och sjungit på "Tipp Tapp" här hemma mest hela tiden.
Har inte bestämt vad han ska vara ännu. Det får bli en tripp till affären och försöka hitta en passande dräkt. Annars har vi en tomteluva hemma.

Jag träffar fortfarande min psykolog regelbundet och nu har vi börjat dyka in på djupare saker. Det är väldigt personligt, och därför rätt underligt att dela mina innersta tankar men denna i princip vilt främmande man. Det blir mycket som behöver bearbetas och tankemässigt vändas ut och in på, och jag känner mig ännu inte redo att dela allt här.

Verkar som att det börjar närma sig en ny babyboom i bekantskapskretsen. Känner till flera par som väntar barn 
och i måndags fick några goda vänner sitt 3:e. Härligt med många nya små personer!

Måndag 10 december 2007

Idag har vi äntligen fått svar på en del frågor som vi gått och klurat på länge, ja egentligen ända sedan Anton föddes.

 Vår lillprins har haft problem med snarkningar och att andas genom näsan i omgångar ända sedan han var nyfödd. Jag fick sluta att amma honom när han bara var ett par månader gammal för att det strulade. På sistone har vi också märkt att hans tal låter annorlunda, väldigt grötigt och "långt bak". Han talar också väldigt högt och skrikigt.
Vi misstänkte att han kanske hade vätska bakom trumhinnan, och hörde lite dåligt, och så var det. Han hade mycket vätska i båda öronen, och läkaren trodde nog att hans hörsel kan vara rejält påverkad.
Vi misstänkte också att det bakomliggande problemet var en stor körtel bakom näsan (adenoid) och den fanns också där. Den var riktigt stor, och blockerade nästan helt vägen mellan näsan och munnen.
Så nu har vi fått förklaring till varför Anton var sjuk i princip hela sitt andra levnadsår. Och varför det kommer gult klegg ur ögonen hela tiden (som vi trott var återkommande ögoninfektioner), och varför han snarkar som en hel karl.

Adenoiden tas bort genom ett kort kirurgiskt ingrepp under narkos. Det blir troligtvis av framåt våren någon gång, och då gör de även hål på trumhinnorna för att släppa ut vätskan där.
Och här har vi tjatat på honom att inte prata så högt... Stackarn har väl inte haft nåt val, när han inte kunnat höra så bra.

Så ska en till av våra söner opereras... Det är väl inte direkt något stort och farligt ingrepp, men jag undrar ändå hur jag kommer reagera när han sövs. Det komer nog påminna lite väl mycket om Josefs alla sjukhuseskapader.

Positivt är ju iallafall att jag hade rätt i mina misstankar. Kanske kan jag bli en bra logoped ändå??


Lördag 8 december 2007

Det bästa som har hänt svensk TV? Lyssna och njut:Jag grät t o m mer än Kishti när jag hörde henne sjunga den första gången. Det var nämligen en av Josefs favoritlåtar (den är med i filmen Shrek).

Nu är vi hemma igen och det är också skönt.

Just nu är det Djungelboken som gäller för Anton. Vi köpte nyutgåvan som nyligen getts ut, med förbättrat ljud och bild. Han fullkomligen ääälskar den! Sitter med ett konstant saligt leende på läpparna...

Torsdag 6 december 2007

Äntligen - en uppdatering!

Förra veckan tillbringades mest vid skolböckerna och i fredags fick jag äntligen min tenta gjord. Vet inte hur det gått ännu, men det försöker jag att inte tänka på.

I ett tidigare inlägg skrev jag om journaliststudenten E som kom och intervjuade mig. Tanken var först att artikeln skulle handla om lekterapin, men det ändrades efter vårt besök och nu blir det en artikel om mig, och en om Josef! Vi har träffats flera gånger och jag har pratat och pratat - om hur det känns, hur det var, hur jag tänker om si och så....
Första gången vi sågs visade jag lite från Josef-filmen, och ett par dagar senare fick jag ett jättefint mejl där E skrev att han inte kunnat släppa tankarna på Josef, och att han ville skriva en artikel om honom, "en hyllning till en liten kille jag aldrig träffat." Jag blev så glad så jag grät! Ska bli så spännande att få läsa den.

I veckan ringde E och sa att Amelia är intresserade av artikeln om mig. Känns lite konstigt. Jag är så van vid mitt liv, att jag inte riktigt kan se nyhetsvärdet i det. Men visst, jag inser ju att jag varit med om något ovanligt och dramatiskt.

Helgen som gick var fullspäckad med program. Lördagen började med Vi Som Mist-träff. Det var i januari som vi träffades allihop och det var mycket roligt att ses igen. En liten Märta hade fötts sedan sist, och det var verkligen en otroligt fin liten bebis. Sådana små sötisar gör allt att det rycker i mammatarmen....

Efter den träffen bar det direkt av till Storan och så var det dags för musikal. Där går just nu Footloose med bl a Anna Sahlin och Måns Zelmerlöv, och jag var där som volontär för Min Stora Dag. Det var ett gäng ungdomar som kom med, och en vän till mig hade fixat så att vi fått kontakt med Anna Sahlins agent, så efteråt fick vi träffa henne och de andra artisterna. De var så gulliga och tog sig tid och visade oss runt på scenen. Flickorna lyste upp ordentligt när de fick prata med Måns, det var härligt att se.
I söndags var det dags för Barncancerföreningens julfest, och eftersom jag nu är med i Göteborgsgruppen som föll det på mitt ansvar att vara med i ordnandet av denna. Jag hade fixat så att killarna Longkalsong kom och underhöll och de är ju alltid lika bra, för stora och små.

De här veckan befinner vi oss i Varberg, i ett hus som Barncancerfonden har här. Det står på kurortens område, och vi har fri tillgång till bassängerna här, vilka vi nyttjar flitigt. Anton har förvandlats till en riktig badgalning och vill hoppa från kanten hela tiden, och helst hamna med huvudet under! Det är härligt att se.

Jag mår sådär, och grubblar  mycket kring hur våren ska bli. Får en hel del mindre panikattacker, och måste lugna mig själv med jämna mellanrum. Orkar inte med alla beslut som ska fattas jämt och ständigt - kan inte någon träda in och bestämma över mitt liv, så slipper jag??


RSS 2.0