Lördag 4 oktober 2008

Slemproppen har lossnat! Härligt, då känns det ju lite som att det jobbar där inne iallafall. För er lite mer oinvigda i graviditetens underbara värld kan jag berätta att slemproppen är liksom korken som sitter för livmoderhalsen. När den släpper kan det betyda att en förlossning är nära men det kan också dröja några veckor. I vilket fall betyder det garanterat att livmodern har börjat jobba, mjukna och öppna sig litegrand. Och allt det är ju positivt inför en igångsättning. 
Med Josef gick slemmisen och två dygn efter det vattnet. Med Anton hann den aldrig släppa innan igångsättningen.
I natt hade jag mycket förvärkar men de tar liksom aldrig i riktigt ordentligt. Jag känner hur hon flyttas längre och längre ner och nu känns det lite som att ha en kokosnöt mellan benen när jag går... ;)

Ja just det, idag går vi in i vecka 38, alltså 37+0. Det är den dag som Anton föddes på. Även om jag vet att det också är väldigt snart som Elin ska komma ut så känns det väääldigt overkligt att vi kunde varit på förlossningen idag. 

Igår mådde Anton mycket bättre men vi gick ju ändå till vårdcentralen på morgonen. Läkaren tittade i hans öron och lyssnade på hans lungor och det var inga konstigheter där. Men för säkerhets skull, framför allt inför Elins ankomst tog de en snabbsänka och den var riktigt hög (vilket tyder på bakteriell infektion)! Då blev de lite förvånade och satte direkt in en bred antibiotika. Så nu hoppas vi han hinner bli smittfri innan onsdag. 

Kommentarer
Postat av: kicki

Lycka till nu ,gumman. Ser verkligen fram emot att få träffa "lilltösen". Om du/ni vill får ni gärna skicka ett sms eller ringa när det är klart. kramis Kicki

2008-10-06 @ 09:27:51
Postat av: Mirjam

I dessa tider känns det särskilt viktigt att hänga med i ert liv. Inte minst eftersom vi befinner oss på så långt avstånd från varandra. Mirjam

2008-10-06 @ 11:53:37
URL: http://palms.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0